Sprzęgło hydrokinetyczne-
Naprawa i regeneracja

Regeneracja konwerterów

Sprzęgło hydrokinetyczne

Sprzęgło hydrokinetyczne – naprawa tego komponentu potrafi napsuć sporo krwi. Stosunkowo skomplikowana budowa w połączeniu z dużymi siłami, które przenosi konwerter (bo tak też je się nazywa) wymusza bardzo wysoką dokładność prac serwisowych. Wiele serwisów wykonuje je po łebkach lub tylko wybiórczo wymieniając uszkodzone elementy. Tymczasem my uważamy, że regeneracja konwerterów ma sens jedynie wtedy, gdy podejdzie się do niej całościowo. Bez fuszery. W końcu nie chcesz powtarzać tej operacji co pół roku.

Typowymi problemy ze sprzęgłem hydrokinetycznym objawiają się szarpaniem przy zmianie biegów, przeciąganiem ich i falowaniem obrotów (no i oczywiście wszelkimi hałasami). Jednak dojście dokładnej przyczyny bez rozebrania urządzenia jest właściwie niemożliwe. Dlatego ostatecznej diagnozy podejmujemy się dopiero po rozebraniu i dokładnym wyczyszczeniu konwertera.

Używamy jedynie sprawdzonych części zamiennych, dlatego gwarantujemy jakość naszych usług. Podstawą jest doświadczona załoga i wysokiej klasy narzędzie Nie szukamy groszowych oszczędności – naprawa musi być wykonana porządnie i pewnie. Potem element dokładnie spawamy i poddajemy drobiazgowym testom. Regeneracja sprzęgła kinetycznego musi zapewniać stuprocentową szczelność i szybkie działanie bez zbędnych strat energii. Ręczymy za to, że nie wydajemy innych.

Na koniec zostaje jeszcze dokładne wyważanie, które zapewnia gładką pracę bez wibracji i długą żywotność. Taki regenerowany konwerter posłuży jeszcze wiele lat.