Klonowanie sterowników - Skrzynia biegów

klonowanie sterowników - ASB

Jeżeli w Twoim aucie znajduje się automatyczna skrzynia biegów i zauważasz symptomy świadczące o jej awarii, przyczyną może być nieprawidłowe działanie sterownika. W takiej sytuacji możliwym wyjściem jest kosztowna wymiana podzespołu na fabrycznie nowy, oryginalny egzemplarz lub tańsze, będące świetną alternatywą klonowanie, czyli kopiowanie ustawień zepsutej elektroniki. Są one następnie przenoszone do innego, sprawnego urządzenia sterującego. Ponieważ wymaga to zastosowania specjalistycznego sprzętu i posiadania odpowiedniego doświadczenia, warto powierzyć to zadanie naszym fachowcom. Zapraszamy do kontaktu – u nas na wszystkie usługi serwisowe udzielana jest gwarancja jakości połączona z atrakcyjną ceną!

Kiedy należy wykonać klonowanie sterowników skrzyni biegów?

Automatyczne przekładnie nowej generacji są wyposażone w sterowniki zarządzające ich pracą. To swego rodzaju elektroniczny “mózg” skrzyni biegów, który odpowiada za jej obsługę, dlatego błędy w jego funkcjonowaniu mogą prowadzić do wielu awarii. Do symptomów uszkodzenia elektroniki sterującej zalicza się m.in.: trudności ze zmianą przełożeń, zanik wstecznego, obniżenie mocy silnika, problemy z uruchomieniem pojazdu, „wypadanie” przełożeń podczas jazdy.

Wszystkie wymienione symptomy powodują mniejsze lub większe problemy z codzienną eksploatacją auta, a do tego przyczyniają się do skrócenia żywotności skrzyni biegów, dlatego warto je jak najprędzej usunąć. Najlepiej zrobić to, korzystając z usług naszej firmy. Szybko, bezpieczne i skutecznie wykonujemy profesjonalne klonowanie sterowników, bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu oraz korzystając z nowoczesnego sprzętu.

Realizujemy prace niezależnie od typu skrzyni biegów oraz modelu i roku produkcji samochodu. Z powodzeniem przywracamy je do pełnej sprawności, czego potwierdzeniem są wyniki precyzyjnych testów wykonywanych po zakończeniu procedury klonowania sterowników. Dzięki nim wiemy, że nasza praca przyniosła oczekiwane rezultaty. Jeśli zmagasz się z taką awarią, już dziś skontaktuj się z nami i zleć jej usunięcie z gwarancją jakości na przeprowadzoną usługę serwisową!