Chiptuning

Brakuje Ci mocy?

Zajmujemy się nie tylko naprawą i bieżącym serwisem. Potrafimy też w pełni wykorzystać możliwości Twojego auta. Oferujemy chiptuning skrzyni biegów i silnika. To nieinwazyjne rozwiązanie, które skutecznie podniesie osiągi bez konieczności wymiany wielu części i odstawiania auta na tygodnie przeróbek, regulacji i dopasowywania.

Chiptuning silnika to zmiana oprogramowania elektroniki sterującej jego poszczególnymi komponentami. Pozwala to na zwiększenie mocy i momentu obrotowego na fabrycznych częściach wedle Twoich wymagań, a jednocześnie zmniejszenie zużycia paliwa przy spokojnej jeździe. Najważniejsze jest odpowiedzialne podnoszenie mocy – w przeciwieństwie do niektórych spryciarzy nie robimy tego do oporu. Zostawiając margines bezpieczeństwa, nie obniżamy żywotności silnika i unikamy ryzyka awarii.

Dla odmiany chiptuning automatycznej skrzyni biegów nie wpływa na moc, ale ma kluczowe znaczenie na jej efektywne przenoszenie. Zdjęcie ograniczników momentu obrotowego to zabieg, który z pewnością sprawdzi się przy mocniejszych autach, ale można zdziałać dużo więcej. Możemy dowolnie (no, w granicach rozsądku i możliwości technicznych) dostosować czas i obroty zmiany biegów, odcinkę, ustawienia ręcznego przełączania i wiele innych parametrów. Co ważne, chiptuning skrzyni biegów pozwala zestroić ją ze zmodyfikowanym silnikiem, aby całość współpracowała tak, jak trzeba. Liczą się nie tylko liczby!